top of page
Laptop & Coffee

15 april 20211

NIEUWS 22 APRIL

Soms heb je de behoefte om je even terug te trekken, je onder te dompelen in een eigen wereld. Me-time! Een momentje even voor jezelf. 
We herkennen allemaal de hectiek om ons heen, de duizend en een dingen die we allemaal moeten doen. We komen vaak tijd te kort. Herkenbaar?
Toch is ontspanning broodnodig. En hoe heerlijk is het dan om dan toch eventjes een momentje voor jezelf te creëren. Even bezig te zijn met iets anders, even een andere wereld instappen waar het alleen gaat om dat wat jij leuk vindt. Even opladen, even genieten, even niets moeten, om er daarna weer tegenaan te kunnen! 

Zo is Kunstmomentje ontstaan. Om momentjes te creëren waardoor je heel even jezelf kunt onderdompelen in de wereld van kunst & cultuur. Om even, met een kop koffie of thee, achterover te leunen en te genieten van het boeiende verhaal en de mooie werken. Waar niets moet. Een Kunstmomentje voor jou, op jouw moment. Online colleges van maximaal een uurtje. Korte, krachtig en bondige verhalen, waarna je weer met andere zaken aan de slag kunt. Je hebt de keuze om de online live lezing bij te wonen. De data worden vooraf bekend gemaakt. Maar dat hoeft uiteraard niet. Je kunt ook achteraf kijken, op jouw moment. Kunstmomentjes zijn namelijk na aanschaf maximaal 2 weken terug te kijken. Fijn toch? 

Er staan op dit moment drie Kunstmomentjes gepland voor de komende weken. En in de komende tijd zullen er meer Kunstmomentjes bij komen. Hou de website van Kunst in Perspectief maar in de gaten.

Gun jij jezelf ook zo'n Kunstmomentje? 

Liefs Doina


#Kunstinperspectief

#kunstmetdoinajong
#kunstgeschiedenisonline
#seefeelthinkwonder

#kunstmomentje
#genietendoorkunst

Absinthe Robette.jpg

18 maart 2021

NIEUWS 18 MAART

Het is inmiddels maart! Het is enkele weken na de start van Kunst in Perspectief en ik heb inmiddels een behoorlijk aantal enthousiaste aanmeldingen voor mijn online colleges, social media en nieuwsbrief ontvangen. Super blij mee en ontzettend leuk om terug te krijgen dat jullie, net als ik, zo enthousiast zijn. Dank voor al jullie reacties over de nieuwe website, het aanbod en jullie eerste ervaringen. Daar word ik echt blij van! En ik hoop dat ik jullie met de colleges van Kunst in Perspectief ook blij kan maken. 

Inmiddels ben ik de laatste voorbereidingen aan het doen voor het eerste live webinar dat ik 30 maart a.s. ga geven. Het gaat super worden en ik heb er reuze zin in! Dit online college, Godinnen van de Art Nouveau, uit het programma Kunstproeverij, is gebaseerd op de actuele tentoonstelling in het Allard Pierson in Amsterdam. Helaas kunnen we op dit moment nog niet naar het museum; daarom is het helemaal fijn om via dit online college met elkaar te kunnen genieten van kunst & cultuur. Gewoon vanuit je luie stoel!

 

Tot slot ben ik druk bezig om twee nieuwe online colleges te ontwikkelen voor het programma Kennismakerij. Twee vrouwelijke kunstenaars gaan van mij een welverdiend eigen podium krijgen en daarnaast wil ik je graag kennis laten maken met een Vrouwe van de Lage Landen van wie ik vind dat je haar moet kennen! Zodra de voorbereidingen afgerond en gereed zijn, zal ik je uiteraard hierover berichten!

Lieve groet, 
Doina

#Kunstinperspectief
#KunstmetDoinaJong
#Kunstinperspectiefacademie
#Kunstverwondert
#Onlinekunstencultuur


 

20201001_205416_edited.png

1 FEBRUARI 2021

NIEUWS FEBRUARI

Kunst in Perspectief gaat bijna van start...

 

 

Nog een maand en dan is het zover! Dan ga ik jullie mijn website Kunst in Perspectief presenteren. En wat heb ik er zin in! De ideeën borrelen in overvloed, er zijn mooie programma's in de maak en mijn lijst met interessante kunst- en cultuuronderwerpen wordt alleen maar langer! Zoveel om te vertellen, ik kan bijna niet wachten tot het zover is. Kunst plaatsen in een breder perspectief. Samen kijken, is méér zien.
Ik hoop in ieder geval dat jullie net zo enthousiast worden als ik.  

 
Maar het is nog even geduld hebben.... 

Mocht je net zo enthousiast zijn als ik, dan zou ik het super tof vinden als je mijn nieuwsbrief of website bij jouw vrienden en kennissen onder de aandacht wilt brengen. En ik stel het zeker op prijs als je mijn pagina's op Facebook en LinkedIn wilt liken en delen! Dank je wel! 

Lieve groet, Doina


#Kunstinperspectief
#KunstmetDoinaJong
#Kunstinperspectiefacademie
#Kunstverwondert
#Onlinekunstencultuur

cafe parijs.jpg

19 maart 2021

NIEUWS 19 MAART

Ik ben ervan overtuigd dat het, zeker ook in deze tijd, heel belangrijk is dat je je tijd, energie, passie en geld inzet voor dingen waar jij gelukkig van wordt. Dat is voor mij overigens niets groots en niets meeslepends. En daar is ook niets zweverigs aan. Ik denk namelijk dat door je manier van kijken te veranderen (vanuit een ander perspectief) je opeens ziet dat er veel meer mogelijk is dan dat je voorheen gedacht hebt. Het zien van kansen en mogelijkheden die eigenlijk vlak voor je neus liggen. Ideeën, passies die je daarvoor niet voor mogelijk had gehouden en dus wél blijken te kunnen.

 

Als je maar meer stil durft te staat bij wat je nou écht zou willen bereiken, hebben en kunnen, in plaats van dat je je laat leiden door wat je denkt dat je nodig hebt, wat de maatschappij van je verwacht of hoe je het altijd hebt gedaan en dat het dan zo hoort. Het mooie is dat de oplossing dus gewoon in jezelf zit.
 

Het moment dat dit voor mij gebeurde, weet ik nog als de dag van gisteren. Vorig jaar na de lockdown gingen we naar Parijs om er even uit te zijn. Veel van de musea waren niet eens open. Maar we waren in deze prachtige stad om te wandelen, te genieten van wat er wél te zien was en om lekker op een terrasje te zitten.

Op dat terrasje van Le Louis Philippe ben ik mij gaan uitspreken over waar ik nu echt blij van word, welke dromen ik heb, waar ik gelukkig van word. Niets groots en niets meeslepends. En al pratend ontstond er ruimte, begonnen mogelijkheden en kansen zich te ontvouwen en voelde ik me alsmaar blijer worden. En ben ik daarna kleine stapjes gaan zetten, een richting uit. Tijd gepakt. Stappen naar voren gezet en weer terug. En iedere keer terug naar de vraag: waar word ik nu echt gelukkig van? Met Kunst in Perspectief als één van de resultaten.

Dit is overigens geen lineair proces, eerder een dynamisch en cyclisch proces. Het gaat niet om doelen en mijlpalen bereiken. De weg stopt namelijk niet. Het gaat om de weg te blijven bewandelen omdat je kiest voor dat waar je blij van wordt. Waar je dan ook uitkomt. Met het vertrouwen dat het wel goed komt. Deze weg kent geen begin- en eindpunt en heeft geen finish. Het gaat om het pad zelf, de keuzes die je voor jezelf maakt en het blije gevoel dat het je geeft.
 

En dat gun ik jou ook! Liefs Doina X
 

_edited.jpg

25 FEBRUARI 2021

NIEUWS MAART

Met enige trots...

 

Na 4 maanden hard werken is het zover! De website is af, het programma gemaakt en alle teksten geschreven. Ik moet zeggen dat ik eigenlijk best een beetje trots bent op dit resultaat. Maar ik ben uiteraard natuurlijk ook benieuwd wat jullie er van vinden. Dus laat het me vooral weten! 

Kunst in Perspectief is vanaf 25 februari 2021 in de lucht. De dag waarop ik 50 jaar word. Magisch toch? En ik ga meteen van start met maar liefst drie nieuw ontwikkelde programma's:
Kennismakerij voor online colleges over uiteenlopende interessante onderwerpen; Kunstreeks waarbij maar liefst 6 online colleges samen een diepgaand thema bevatten; en tot slot Kunstproeverij waarin ik online colleges gebaseerd heb op actuele tentoonstellingen. Zo is er voor ieder wat wils! 

Ook mijn facebook pagina en LinkedIn pagina zijn inmiddels in de lucht. Daarnaast zal ik periodiek (ik verwacht maandelijks) een nieuwsbrief sturen. Wil je deze ontvangen, dan kun je je opgeven onderaan de website via het formulier. 

 

Mocht je net zo enthousiast zijn als ik, dan zou ik het super tof vinden als je mijn nieuwsbrief of website bij jouw vrienden en kennissen onder de aandacht wilt brengen. En ik stel het zeker op prijs als je mijn pagina's op Facebook en LinkedIn wilt liken en delen! Dank je wel! 

Lieve groet, 
Doina

#Kunstinperspectief
#KunstmetDoinaJong
#Kunstinperspectiefacademie
#Kunstverwondert
#Onlinekunstencultuur 

bottom of page