top of page

LOSSE ONLINE COLLEGES

Kijken vanuit een ander perspectief! 

Schermafbeelding 2023-07-22 112647.png

Online college: Liefde voor Kleur!

Kleuren als vertolkers van expressie en emoties!

Rond 1900 beginnen kunstenaars zich te bevrijden van de plicht om de zichtbare werkelijkheid zo natuurgetrouw mogelijk weer te geven. Zij vervormden en verkleuren in hun nieuwe kunst hun belevingswereld naar hartenlust. In dit college laat ik je zien hoe Nederlandse en Belgische kunstenaars, zoals Jan Sluijters, Leo Gestel, Willem Paerels en vele anderen, aan het begin van de 20ste eeuw via revolutionair kleurgebruik uiting aan hun waarneming van het moderne leven gaven. 

Zo gaan we kijken naar intieme huiselijke settingen, atmosferische stadsgezichten, gloedvolle landschappen, winderige strandgezichten tot scènes uit het zinderende nachtleven. En uiteraard zal ik deze werken plaatsen in de context van de snel veranderende tijd waarin ze zijn
 ontstaan. Van de groeiende waardering voor de natuur tot de opkomst van het massatoerisme en het nieuwe uitgaansleven. Het leven zoals we dat op de dag van vandaag herkennen, werd toen vormgegeven.

Liefde voor Kleur in Perspectief!


 

Datum:
Het online live college is in augustus 2023 opgenomen. Dit college is dus on-demand (via de opname) beschikbaar in de Kunst in Perspectief Academie omgeving. 


Toegang:
Na aanschaf is dit online college gedurende 1 maand voor je beschikbaar. In deze periode kun je kijken en terugkijken zo vaak als je wilt. Kijken en genieten wanneer het jou uitkomt! 

 

Duur:
Het online college zal circa 2 uur duren (inclusief het stellen van vragen).

Prijs: 
De prijs voor dit online college bedraagt € 29,95 per persoon.

Aanmelden online college:
Via het klikken op deze knop kun je je aanmelden voor dit online college: 


Dit online college is geïnspireerd op de tentoonstelling Liefde voor kleur in het Singer in Laren.  Deze kun je
(op eigen gelegenheid) van 16 mei tot en met 03 september 2023 bezoeken. 


Heb je nog vragen? Stuur dan even een mailtje naar: info@kunstinperspectief.com of via het contactformulier op deze website. Je krijgt van mij zo snel mogelijk antwoord!

bottom of page