top of page

LOSSE ONLINE COLLEGES

Kijken vanuit een ander perspectief! 

Postuum portret Julius Caeser uit vaticaanse museum.png

Online college: Julius Caesar

Ik kwam, ik zag en ging ten onder!

Een van de spannendste verhalen uit de wereldgeschiedenis is het levensverhaal van Julius Caesar. Aan de hand van eeuwenoude objecten neem ik je in dit college mee in het leven van deze legendarische veldheer, getalenteerde redenaar en ongewone staatsman. Een man die wist uit te groeien tot een van de machtigste heersers van zijn tijd. We gaan kijken naar de bijzondere, archeologische topstukken uit de Klassieke Oudheid van verschillende, samenwerkende musea uit Italië, Duitsland en Nederland om zijn verhaal uiteen te zetten.

Het is het verhaal van de dictator naar wie de maand juli is vernoemd, aan wie we de titel keizer ontlenen en degene die een hartstochtelijke relatie met Cleopatra zou hebben gehad. Een leider die een inspiratiebron was voor o.a. Karel de Grote, Napoleon en Mussolini. Wie was hij en wat is zijn verhaal? Ik ga je vertellen over zijn overwinningen, schaduwkanten en de mythevorming rondom zijn persoon. En: we gaan op zoek naar het antwoord op de vraag hoe we anno 2023 tegen hem aankijken. Kortom:


Julius Caesar in Perspectief! 

Datum:
Het online live college wordt op een nader te bepalen datum  gegeven. Daarna is dit college on-demand (via de opname) beschikbaar in de Kunst in Perspectief Academie omgeving. 


Toegang:
Na aanschaf is dit online college gedurende 1 maand voor je beschikbaar. In deze periode kun je kijken en terugkijken zo vaak als je wilt. Kijken en genieten wanneer het jou uitkomt! 

 

Duur:
Het online college zal circa 2 uur duren (inclusief het stellen van vragen).

Prijs: 
De prijs voor dit online college bedraagt € 29,95 per persoon.

Aanmelden online college:
Via het klikken op deze knop kun je je aanmelden voor dit online college: 


Dit online college is geïnspireerd op de tentoonstelling Julius Caesar in H'Art Museum in Amsterdam.  Deze kun je
(op eigen gelegenheid) van 16 september tot en met 20 mei 2024 bezoeken. 


Heb je nog vragen? Stuur dan even een mailtje naar: info@kunstinperspectief.com of via het contactformulier op deze website. Je krijgt van mij zo snel mogelijk antwoord!

bottom of page