top of page

LOSSE ONLINE COLLEGES

Kijken vanuit een ander perspectief! 

20231020_103245.jpg

Online college: Brueghel - de familiereünie - 

Vijf generaties komen samen in Brueghel - de familiereünie - 

Wie kent niet de naam van Pieter Brueghel de Oude? 
De Brueghels zijn de beroemdste familie van de westerse kunstgeschiedenis. Vernieuwers en ondernemers die actief waren in de periode 1550 tot 1700. Hun Brabantse wortels speelden een grote rol in hun kunst die gericht was op de mensen, het land en de cultuur van deze regio. Het oeuvre dat bestaat uit honderden schilderijen, tekeningen en prenten werden én worden tot op de dag van vandaag bewonderd om hun geestige composities, universele boodschappen en uitzonderlijk vakmanschap.  

In dit college ga ik je meenemen in vijf generaties Brueghel. Wie waren zij, in welke context werkten ze en wat verbond hun uiteenlopende carrières? Wat willen zij met hun kunstwerken ons vertellen en hoe krijgen we een inkijkje in de tijdgeest via deze werken? En bovenal, welke cruciale rol speelden de vrouwen in dit familiebedrijf? Zomaar een paar vragen die aan bod gaan komen! We gaan met elkaar het geheim van een eeuwenlang succesvolle kunstenaarsfamilie ontrafelen in:


Brueghel - de familiereünie - ! 

Datum:
Het online live college wordt op een nader te bepalen datum in 2023 gegeven. Daarna is dit college on-demand (via de opname) beschikbaar in de Kunst in Perspectief Academie omgeving. 


Toegang:
Na aanschaf is dit online college gedurende 1 maand voor je beschikbaar. In deze periode kun je kijken en terugkijken zo vaak als je wilt. Kijken en genieten wanneer het jou uitkomt! 

 

Duur:
Het online college zal circa 2 uur duren (inclusief het stellen van vragen).

Prijs: 
De prijs voor dit online college bedraagt € 29,95 per persoon.

Aanmelden online college:
Via het klikken op deze knop kun je je aanmelden voor dit online college: 


Dit online college is geïnspireerd op de tentoonstelling Brueghel, de familiereünie - 
 in het Noordbrababant Museum in Den Bosch.  Deze kun je (op eigen gelegenheid) van 30 september tot en met 07 januari 2024 bezoeken. 


Heb je nog vragen? Stuur dan even een mailtje naar: info@kunstinperspectief.com of via het contactformulier op deze website. Je krijgt van mij zo snel mogelijk antwoord!

bottom of page